Σαρηπαναγιωτου Στελλα
Σαρηπαναγιώτου Στέλλα 

Διατροφολόγος
Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity
Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine


Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη στις 14 Ιουνίου 1980. Το Φεβρουάριο του 2006 αποφοίτησα από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας Κρήτης, με βαθμό 8.43.

Γρήγορα συνειδητοποίησα τον σημαντικό ρόλο της ψυχολογίας και της ανάγκης ιατρικής παρέμβασης, στη διατροφική υποστήριξη όσων με επισκέπτονται.

Ο χώρος που διατηρούμε με τον σύζυγό μου, καθηγητή φυσικής αγωγής, Θεόδωρο Σημάδη, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης από τον Αύγουστο του 2009, δεν θέλαμε να είναι ένα ακόμα διαιτολογικό γραφείο που θα τονίζει τα νούμερα των μετρήσεων και της ζυγαριάς, αλλά ένας χώρος εκπαίδευσης γύρω από τα οφέλη της τροφής, τη φροντίδα του σώματος και της θεραπείας μέσω της θρέψης.

Η παρατήρηση αυτή με οδήγησε το 2011 στο να ολοκληρώσω το πρόγραμμα Εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) που τελείται από τον ΚΕΑΔΔ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών), υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (N.C.F.E.D).

Στα πλαίσια αυτής της εκπαίδευσης έγινε και η πρώτη μου γνωριμία με τον Dr. Δημήτρη Τσουκαλά, όταν παρακολούθησα μια εισήγησή του γύρω από την, άγνωστη για μένα τότε,  επιστήμη της Μεταβολομικής.

Ένα σημαντικό δικό μου θέμα υγείας με οδήγησε στο να εμπιστευτώ τις Μεταβολομικές Αναλύσεις και να δεχθώ εν τέλει τα οφέλη της αγωγής που μου πρότειναν ο dr.Τσουκαλάς και οι συνεργάτες του. Διαπίστωσα δια βιωματικής εμπειρίας  την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού μου μέσα από την διατροφή και την συμπλήρωση των συμπαραγόντων που εκλείπουν. Οι πολύ συγκεκριμένες, εξατομικευμένες, διατροφικές οδηγίες  και  η κατάλληλη συμπληρωματική αγωγή βάσει των κυτταρικών μου ελλείψεων, οδήγησαν σε βιοχημική ισορροπία και αυτοϊασή.

Από το 2012 πραγματοποιώ εξετάσεις Μεταβολομικής Ανάλυσης (Metabolomic Profile) στο ιδιωτικό μου γραφείο με μεγάλη επιτυχία, διατηρώ άριστη συνεργασία με το Iατρείο Χρονίων Νοσημάτων και Μεταβολικών Διαταραχών  (Metabolomic Clinic ) του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά  και είμαι κάτοχος τίτλου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής (Ε.Ι.Νu.M)  .

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης η παρουσία μου στην Metabolomic Clinic και η μαθήτευσή μου δίπλα στον Dr. Τσουκαλά και τους συνεργάτες του, αποτέλεσε μια εξαιρετική εμπειρία, απαραίτητη για την επισφράγιση των γνώσεων γύρω από τη χρήση των συμπληρωμάτων και την ολιστική θεραπευτική υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν από χρόνια και μεταβολικά νοσήματα.

Αξίζει τέλος να επισημάνω, από προσωπική εμπειρία, πως με την κατάλληλη επιστημονική υποστήριξη οι Μεταβολομικές αναλύσεις μπορούν να βοηθήσουν, όχι μόνο πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, αλλά και όσους ανακάμπτουν από διατροφικές διαταραχές όπως ανορεξία και βουλιμία με εκκαθάριση.

Το motto μου είναι πως ένας καλός διατροφολόγος δεν είναι απλά αδυνατιστής, αλλά φροντιστής και θεραπευτής.

Εχετε αποριες σχετικα με την Μεταβολομικη Μεθοδο Ιατρικης; Επικοινωνήστε μαζί μας