Φραγκουλακης Βασιλης, PhD
Φραγκουλάκης Βασίλης, PhD

Οικονομολόγος Υγείας- Στατιστικός ειδικευθείς στην εξατομικευμένη ιατρική
Ερευνητικός συνεργάτης Εθνική Σχολή Σημόσιας Υγείας
Επ. σύμβουλος Golden Helix Foundation (University of Oxford, UK)


Είμαι οικονομολόγος υγείας απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα στα εφαρμοσμένα οικονομικά (με υποτροφία), και διδακτορικό δίπλωμα (με αριστείο και πρωτείο) στα οικονομικά της υγείας. Παράλληλα, είμαι υποψήφιος διδάκτορας στην εφαρμογή της επιστήμης της Τεχνητής Νοημοσύνης στο πεδίο της γενετικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
 
Στα πλαίσια της ερευνητικής μου δραστηριότητας έχω τριάντα εννιά δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, κεφάλαια σε δύο βιβλία από τον διεθνή εκδοτικό οίκο  “Elsevier Academic Press” στην εξατομικευμένη ιατρική, και τέσσερα σε βιβλία στην οικονομική αξιολόγηση υπηρεσιών υγείας και αρκετές μελέτες πεδίου ενώ και ο ίδιος είμαι αξιολογητής σε αρκετά διεθνή περιοδικά.

Είμαι επιστημονικός σύμβουλος στο «Τhe Golden Helix Foundation», ένα συνεργαζόμενο φορέα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και υπεύθυνος για την ανάλυση των δεδομένων της πολυπληθέστερης παγκοσμίως (~8,000 ασθενείς), μελέτης που διεξάγεται στον Τομέα της Γενετικής (http://upgx.eu/). Είμαι επίσης υπεύθυνος για την στατιστική και οικονομική αξιολόγηση της πολυπληθέστερης (σε αριθμό συμμετοχής ασθενών) πολυκεντρικής, μελέτης παρατήρησης στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ελλάδα, της οποίας τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν σύντομα.
 
Επιπλέον, έχω διδάξει 7 μαθήματα μεταπτυχιακού και 3 προπτυχιακού επιπέδου  σε 6 ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια ενώ έχω επίσης παραδώσει πλήθος σεμιναρίων συνεχιζόμενης κατάρτισης με μοριοδότηση σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε ιατρούς αλλά και σεμινάρια εκατοντάδων ωρών σε επαγγελματίες υγείας όλων των ειδικοτήτων που ανήκουν στην φαρμακευτική βιομηχανία στην Οικονομική Αξιολόγηση Υπηρεσιών Υγείας.   
 
Ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου ως οικονομικός αναλυτής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Παράλληλα έχω εργαστεί ως σύμβουλος σε μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ως ερευνητικός συνεργάτης στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στο τμήμα των Οικονομικών της Υγείας, ειδικός συνεργάτης του Διοικητού του ΙΚΑ και μέλος της Στρατηγικής Επιτροπής του Ιδρύματος, καθώς επίσης και ερευνητικός συνεργάτης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
 
Η επαφή μου με τη Μεταβολομική και την αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής προσέγγισης του Dr. Τσουκαλά, ήταν από προσωπική εμπειρία στενού οικογενειακού προσώπου. Ως μέλος της επιστημονικής ομάδας της Metabolomic Medicine, στοχεύουμε στην ανάλυση  και την επιστημονική τεκμηρίωση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων της Metabolomics Medicine μέσα από διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις αλλά και την μελέτη  της σχέσης 
Εχετε αποριες σχετικα με την Μεταβολομικη Μεθοδο Ιατρικης; Επικοινωνήστε μαζί μας