Χαρτα Μαρια
Χαρτά Μαρία 

Κλινική Διατροφολόγος
Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di MIlano"
Γεν. Γραμματέας του European Institute of Nutritional Medicine


Πήρα το πτυχίο μου από το Πανεπιστήμο του Μιλάνο. H διατριβή μου αφορούσε την αντίσταση στην ινσουλίνη, μια μεταβολική διαταραχή θεμελιώδους σημασίας που για την πλειοψηφία του πληθυσμού που είναι η αιτία προβλημάτων υγείας όπως η παχυσαρκία, υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση και σακχαρώδη διαβήτη.

Εργάστηκα για δύο χρόνια στο Τμήμα Κλινικής Διατροφής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μιλάνου, San Carlo Borromeo.

Από το 2007 εργάζομαι στενά με τον Dr. Τσουκαλά στην εφαρμογή διατροφικών πρωτόκολλων που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Είμαι ευτυχής που έχουμε σε αυτό το διάστημα χειριστεί με επιτυχία χιλιάδες περιπτώσεις με την Μεταβολομική διατροφική προσέγγιση με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Βασική αρχή μου είναι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός με διαφορετικές ανάγκες.  Για αυτό τον λόγο, μέσω της δουλειάς μου, επιδιώκω να εκπαιδεύσω τους ασθενείς μας να τρώνε σωστά σύμφωνα με τις προσωπικές τους ανάγκες.

Σκοπός μου είναι να βοηθήσω τον καθένα ξεχωριστά ώστε η τροφή να αποτελεί για όλους ένα εργαλείο για να είναι και να αισθάνονται περισσότερο υγιείς.

Η Μεταβολομική με έχει βοηθήσει καταλυτικά σε αυτό τον σκοπό μου. Μέσω των μεταβολομικών αναλύσεων μπορώ να διαπιστώσω τι χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος, ποια είναι η κατάσταση του οργανισμού του και τι θρεπτικά συστατικά χρειάζεται. Με βάση τις αναλύσεις αυτές και τις προσωπικές επιδιώξεις του καθενός μπορώ να κατανοήσω το είδος της διατροφής που θα τον βοηθήσει να είναι πιο υγιής.

Είτε κάποιος είναι υγιής οπότε επιδιώκει την πρόληψη, είτε είναι κάποιος που ταλανίζεται από κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας και επιδιώκει την επίλυσή του, η Μεταβολομική αποτελεί ισχυρό εργαλείο και στις δύο περιπτώσεις.

Σε προσωπικό επίπεδο, η Μεταβολομική με έχει βοηθήσει να έχω ενέργεια και ευεξία με διάρκεια, να μην έχω διαταραχές στον ύπνο και να διατηρώ τον οργανισμό μου σε εξαιρετική κατάσταση.

Εχετε αποριες σχετικα με την Μεταβολομικη Μεθοδο Ιατρικης; Επικοινωνήστε μαζί μας