Τσοπελα Ναταλια,
Τσόπελα Ναταλία
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

BSc Dietetics, Coventry University & MSc Human Nutrition with specialization in Clinical Nutrition, University of Glasgow

Κάτοχος πιστοποίησης για διατροφή χαμηλή σε FODMAPs του Monash University της Αυστραλίας & πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM.
 

Το 2010 αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο Coventry University της Αγγλίας με BSc στη Διαιτολογία ενώ το έτος 2013-2014 απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στην Ανθρώπινη Διατροφολογία με ειδίκευση στην Κλινική Διατροφή από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης. Έκτοτε έχω παρακολουθήσει το σεμινάριο "Detox, cleanse and weight loss" στο College of Naturopathic Medicine του Λονδίνου, ενώ έχω λάβει πιστοποίηση από το Monash University της Αυστραλίας για τη διατροφή χαμηλή σε FODMAPs που βρίσκει εφαρμογή στα άτομα με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, καθώς και την πιστοποίηση Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ινστιτούτου EINuM. 

Για πολλά χρόνια υπήρξα Διαιτολόγος μεγάλης Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής της Αθήνας ενώ παράλληλα αναλάμβανα ιδιωτικά περιστατικά, είτε με στόχο την απώλεια βάρους είτε τη διατροφική αντιμετώπιση θεμάτων υγείας.  
Αντιλαμβάνομαι ότι κάθε άνθρωπος είναι πολύ διαφορετικός τόσο σε βιολογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι αρχή μου λοιπόν ότι κάθε πρόγραμμα διατροφής οφείλει να είναι  απόλυτα εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες, την καθημερινότητα και τις συνήθειες του κάθε ατόμου.

Η Μεταβολομική για μένα ήταν μια αποκάλυψη. Το γεγονός ότι μπορεί κανείς να δει σε κυτταρικό επίπεδο τις διατροφικές του ελλείψεις καθώς και τις βιοχημικές ανισορροπίες του οργανισμού του, δίνει τη δυνατότητα στοχευμένης αντιμετώπισης του υπάρχοντος χρόνιου προβλήματος υγείας, αλλά και πρόληψης κάθε προβλήματος που μπορεί να υποβόσκει.
Σε προσωπικό επίπεδο, η Μεταβολομική με έχει βοηθήσει να έχω ενέργεια στην καθημερινότητά μου ενώ η υιοθέτηση ενός τρόπου διατροφής χωρίς επεξεργασμένες τροφές με έχει βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ΣΕΕ και έχει εξαλείψει την ανάγκη μου για ζάχαρη και γλυκά.
Εχετε αποριες σχετικα με την Μεταβολομικη Μεθοδο Ιατρικης; Επικοινωνήστε μαζί μας