Δρ. Τσιλιμιδος Γερασιμος MD, PhD
Δρ. Τσιλιμιδός Γεράσιμος MD, PhD

Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός
Μέλος του European Institute of Nutritional Medicine


Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιασίου Ρουμανίας. Ειδικευθείς στη Γενική Ιατρική στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η αντιμετώπιση του ανθρώπινου οργανισμού ως ολότητα, η ανάγκη για παροχή και επίτευξη υγείαςαλλά επιπλέον και μια διαφορετική σχέση ιατρού – ασθενή ήταν για μένα στόχοι και επιδιώξεις από την ηλικία των φοιτητικών χρόνων.

Τα χρόνια και αυτοάνοσα νοσήματα απαιτούν νέα προσέγγιση, διαφορετική από αυτή που γνώριζα και διδάχθηκα στο πανεπιστήμιο και στην ειδικότητα. Η συμπτωματική θεραπεία δε βοηθά εν τέλει στη θεραπεία της νόσου, αλλά συμβάλλει στην προσωρινή ανακούφιση. Δεν ήταν εύκολο να διαχειρίζομαι ασθενείς με νοσήματα που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής τους, χρειάζονται ιδιαίτερους και λεπτούς χειρισμούς και των οποίων η θεραπεία είναι ανεπαρκής . 

Η καθημερινή επαφή με τους ασθενείς μου έδωσε την ευχέρεια και την ικανοποίηση, ως ιατρό, να υποστηρίξω και να ακολουθήσω αγωγές και προσεγγίσεις για την υγεία και τη ζωήπου θεωρώ ότι είναι πιο ωφέλιμες και δίνουν πραγματικές λύσεις.

Έτσι πρωτογνώρισα τον κ. Τσουκαλά και τη Metabolomic Clinicαρχικά μέσω της αρθρογραφίας του και στη συνέχεια μέσω προσωπικής επαφής. Η επιθυμία μου να εντρυφήσω περισσότερη γνώση στις νέες εφαρμογές της μεταβολομικής ιατρικής είχε και ένα επιπλέον θετικό αποτέλεσμα, τη συνεργασία μας! Ήταν η επισφράγιση πιστεύω, των κοινών μας πεποιθήσεων και θεωρήσεων για την υγεία και τη ζωή, γι’ αυτό θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και περήφανο, για την εξέλιξη αυτή.

Στην Metabolomic Clinic νιώθω πραγματικά πως μπορώ να βοηθήσω τους ασθενείς να δουν με απλό και καθολικό τρόπο την αιτία των προβλημάτων τους και να γίνω αρωγός της υγείας τους.

Σε προσωπικό επίπεδο ακολουθώντας την μεταβολομική έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης και αντιμετώπισης της καθημερινότητας μου, είμαι πιο αισιόδοξος, γεμάτος ενέργεια και όρεξη να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου!

Πιστεύω ότι: “Η υγεία και η ελευθερία μας μοιάζουν με το οξυγόνο. Αισθάνεσαι την αξία τους όταν λείπουν”.
Εχετε αποριες σχετικα με την Μεταβολομικη Μεθοδο Ιατρικης; Επικοινωνείστε μαζί μας